regisztráció
Magyarmelo, álláshirdetés, álláskeresés, munkalehetőség

Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatásunk www.magyarmelo.hu honlappal és a honlapon hirdetett szolgáltatásaink nyújtásával kapcsolatos tevékenységeinkre terjed ki. Csak a legszükségesebb esetekben kerül hozzánk személyes adat, a legtöbbször olyan adatokról beszélünk, amelyeket maguk az érintettek már nyilvánosságra hoztak.

Az adatkezelő

Neve: Babenyecz-Derecskei Mónika Aliz – weboldal tulajdonosa
Elérhetősége: magyarmelo@magyarmelo.hu
Képviselő neve: Babenyecz-Derecskei Mónika Aliz
Elérhetősége: monika@magyarmelo.hu
Hivatalos levelezési cím: 6087 Dunavecse, Tátra u. 11.
Adatkezelő honlapjának címe: www.magyarmelo.hu
Adószámszám: 66155348-1-23

1. Hogyan kerülünk kapcsolatba azzal a néhány személyes adattal, amelyet kezelünk?

1.1. Kapcsolatfelvétel a honlapunkra kihelyezett űrlapon keresztül

Ha a www.magyarmelo.hu oldalon kihelyezett „Kapcsolat” gombra kattint, találni fog egy űrlapot, melyen az adatkezelő elérhetőségei, és az „Írjon nekünk” felirat található.

Milyen adatot kérünk, miért és mi alapján?

Ezt a lehetőséget azért biztosítjuk, hogy egyszerűen, közvetlenül a honlapról tudja felvenni velünk a kapcsolatot. A neve és az e-mail címe megadását kérjük, hozzájárulása alapján kezeljük ezeket az adatokat, üzenete semmiképp sem jelent feliratkozást hírlevelünkre.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?

Üzenete a magyarmelo@magyarmelo.hu e-mail címünkre érkezik. Ha nem alakul ki közöttünk üzleti kapcsolat, levelét törölni fogjuk rendszeres postafiók takarítási munkálataink során, amelyet legalább hat havonta megejtünk.

Hogyan vonhatja vissza a hozzájárulását?

Hozzájárulását egy üzenettel vonhatja vissza, amelyet az magyarmelo@magyarmelo.hu e-mail címre várunk, ebben az esetben egy munkanapon belül törölni fogjuk az üzenetét, amelyről másolatot nem tartunk meg és nem kerül át a neve egy másik listára, amely a törölt üzeneteket tartalmazza. A hozzájárulása visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.

1.2. Közvetlenül a nyilvános, elektronikus levelezési címünkre küldött üzenet

Ha kapcsolatfelvételi célból közvetlenül a magyarmelo@magyarmelo.hu e-mail címre küld üzenetet, vagy bármely e-mail címre, amelyet kollégáink használnak így kezeljük adatait.

Milyen adatot látunk, miért kezeljük és mi alapján?

Nyilvános elektronikus levelezési címünkre, vagy a kollégáink által használt e-mail címekre közvetlenül is küldhet üzenetet, az így küldött üzenetnél megismerjük a nevét, e-mail címét és minden további személyes adatot, amelyet az üzenetben elhelyez (pl. foglalkozás, telefonszám, postacím, fénykép, stb…). A hozzájárulása alapján kezeljük ezeket az adatokat, azért, hogy írásban vagy telefonon beszélgetést folytassunk.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?

Ha nem alakul ki közöttünk üzleti kapcsolat, nem fogadja el ajánlatunkat, leveleit törölni fogjuk.

Hogyan vonhatja vissza a hozzájárulását?

Hozzájárulását egy üzenettel vonhatja vissza, amelyet az magyarmelo@magyarmelo.hu e-mail címre várunk, ebben az esetben egy munkanapon belül törölni fogjuk az üzenetét, amelyről másolatot nem tartunk meg és nem kerül át a neve egy másik listára, amely a törölt üzeneteket tartalmazza. A hozzájárulása visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.

Mi történik, ha elfogadja ajánlatunkat?

Amennyiben elfogadja, eredeti üzeneteit iktatjuk, elhelyezzük a saját papír alapú mappában, mert a továbbiakban a szerződéses jogalap szerint kezeljük a megadott személyes adataidat.

1.3. Kapcsolatfelvétel a nyilvános telefonszámunk tárcsázásával

Milyen adatot látunk, miért kezeljük és mi alapján?

Honlapunkon található telefonszám felhívása során látni fogjuk a telefonszámát. Bemutatkozása esetén a nevét is megismerjük.

Ha nem alakul ki közöttünk üzleti kapcsolat, telefonszámot és hozzá kapcsolódó nevet nem mentünk el. A híváslistánk magától törlődik a készüléken, 7 napig tárolódnak a beérkező, kimenő és nem fogadott hívások.

Mi történik, ha kapcsolatban maradunk?

Ha nem csak egyszeri telefonbeszélgetésről beszélünk, hanem tartós üzleti kapcsolat alakul ki közöttünk, telefonszámát felírjuk a saját, digitálisan nyilvántartott mappájába, munkakapcsolatunk gördülékenységének biztosítása érdekében. A továbbiakban a szerződéses jogalap szerint kezeljük a megadott személyes adataidat, erről lejjebb írunk.

1.4. Számlázási kötelezettségünk teljesítése

Milyen adatot látunk, miért kezeljük és mi alapján?

  • Számláinkat elsősorban manuálisan állítjuk ki, melyekről előszőr egy elektronikus díjbekérő készül, és azt a megadott e-mail címre küldjük ki. Amint az elektronikus díjbekérő alapján megtörténik a számla kiegyenlítése, azután küldjük az manuálisan kiállított számlát a megadott postacímre. A kiállításhoz a következő adatokat kérjük el: számlázási név, számlázási cím, e-mail cím, postázási cím.
  • Amennyiben vállalkozása nem fogadja be az elektronikus számlát (díjbekérőt), papír alapon küldjük el, ilyenkor csak a név és a levelezési cím  megadását kérjük. Ha a papír alapon kiállított számlát e-mailen, szkennelve is szeretné megkapni, e-mail címét is elkérjük.
  • Számláinkat átutalással kérjük kiegyenlíteni, a bankszámlakivonat tartalmazza a nevet és a bankszámlaszámot.

Jogi kötelezettségünk a számlázás, kénytelenek vagyunk elkérni ezeket az adatokat.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?

A tárolás időtartama nem a mi döntésünk, jogszabály írja elő, hogy a kiállítás évében, plusz még nyolc évig meg kell őriznünk.

Mi történik, ha nem adja meg a kért adatokat?

Nem tudjuk teljesíteni számlázási kötelezettségünket, ezért lehetetlen a kért szolgáltatást nyújtanunk.

1.5. Szolgáltatásaink teljesítése

Szolgáltatásaink nyújtása során mindenképpen kapcsolatba kerülünk a következő személyes adatokkal: név, e-mail cím, számlázási név, számlázási cím, postázási cím, kapcsolattartó neve, e-mail címe, telefonszáma.

Ezeket az adatokat a szerződéses jogalap alapján kezeljük, a kezelés célja az Ön által megrendelt szolgáltatás teljesítése.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?

A tárolás időtartamát nem tudjuk pontosan meghatározni, mert függ a közöttünk fennálló szerződés tartalmától. A szerződés megszűnésétől számított öt évig biztosan megőrizzük adataidat.

Mi történik, ha nem adja meg a kért adatokat?

Szolgáltatásaink természetéből fakad, hogy tudnunk kell, kivel kötünk szerződést akár szóban, akár írásban. Ha nem ismerjük a kért adatokat, a szerződéskötés elmarad és törölünk minden adatot a rendszereinkből.

1.6. Van Facebook üzleti oldalunk, Magyar meló néven

Az oldalra ugyan belinkeltük az adatkezelési tájékoztatónkat, de nem látjuk biztosítottnak személyes adatai megfelelő kezelését. Privát üzenetet nem fogadunk az oldalon. Kérjük, ha szeretné felvenni velünk a kapcsolatot, hivatalos csatornáinkon keressen minket, a fent már részletezett módokon. Például küldjön üzenetet honlapunkon keresztül, vagy közvetlenül az elektronikus levelezési címünkre, vagy keressen bennünket telefonon.

Milyen adatot kezelünk, miért kezeljük és mi alapján?

Ha kedveli oldalunkat a nevén kívül a nyilvános profilját, nyilvános megosztásait és a hozzászólásait látjuk, hozzájárulása alapján. A felület üzemeltetésének célja szolgáltatásaink népszerűsítése, szakmai anyagok és információk megosztása széles körben, gyors híreink közzététele.

Néha kiemelünk egy-egy bejegyzést az oldalon, ezekben az esetekben is látni fogjuk, ha kedveli vagy nyilvánosan osztja meg a bejegyzést, sőt a hozzászólásait, hozzájárulása alapján.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?

Különösebben nem őrizzük, nem ez a pontos kifejezés rá. Van egy felület, amin mi vagyunk az adminisztrátorok, de ön rendelkezik alapvetően mindenről. Amíg vissza nem vonja az oldal kedvelését, vagy amíg meg nem szüntetjük az oldalt, addig látható a neve az oldalt kedvelők között. A moderálási jogot fenntartjuk magunknak.

Hogyan vonható vissza a hozzájárulása?

Kattintson a „Mégsem tetszik ez az oldal” gombra! A saját hozzászólásait, nyilvános megosztásait bármikor törölheti. A hozzájárulása visszavonásánál megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.

1.7. Hírlevél küldés

Honlapunkon van feliratkozási lehetőség hírlevelünkre és reklámot is tartalmazó eDM-re (elektronikus direkt marketing).

Milyen adatot kezelünk, miért kezeljük és mi alapján?

Hírlevelünkre a neve és az e-mail címe megadásával van lehetőség feliratkozni. Ezeket az adatokat hozzájárulása alapján kezeljük, abból a célból, hogy értesítsük a legfrissebb információkról, szakmai hírekről, új álláslehetőségekről, akciókról, stb…

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?

Leiratkozásig.

Hogyan vonható vissza a hozzájárulása?

Minden hírlevelünk végén talál egy linket, amelyre ha rákattint, adatai törlődnek adatbázisunkból

(amennyiben üzleti kapcsolatban állunk, akkor csak hírlevelet nem fog többet kapni tőlünk, de a kért adatait továbbiakban a szerződéses jogalap szerint kezeljük, erről fentebb írunk).

További lehetőségei a leiratkozásra:

  • A „Kapcsolat” menünél az űrlapon keresztül rövid üzenetben
  • Közvetlen elektronikus levél küldése a magyarmelo@magyarmelo.hu e-mail címünkre
  • Telefonos elérhetőségünkön jelezni
  • Postai úton jelezni a megadott postacímre levél küldése

1.8. Sütiket is kezel honlapunk

A süti (cookie) egy kis fájl, amely akkor kerül a számítógépre, amikor egy webhelyet látogat meg. A sütik számtalan funkcióval rendelkeznek. Többek között információt gyűjtenek, megjegyzik a látogató egyéni beállításait, és általánosságban megkönnyítik a weboldal használatát a felhasználók számára.

A cookie-k számtalan funkcióval rendelkezhetnek. Mi csak alegszükségesebbeket használjuk:

  • Session cookie A cookie-k közül vannak olyanok, amelyek nélkülözhetetlenek a magyarmelo.hu és annak egyes funkcióinak működéséhez, a Weboldalon történő navigáláshoz. A bejelentkezési folyamat elősegítése érdekében a rendszer session cookie-val (munkamenet cookie) azonosítja a bejelentkezett Felhasználó számítógépét. Ezek a cookie-k nem gyűjtenek a Felhasználóról olyan információkat, amelyekkel a Felhasználókat azonosítani lehetne (személyes adat), amelyeket marketing célból fel lehetne használni, illetve amelyek emlékeznének arra, hogy a Felhasználó milyen más weboldalakon, a magyarmelo.hu milyen aloldalain járt.
  • Cookie elfogadó cookie Nehogy szó érje a ház elejét. Kihelyeztünk egy cookie elfogadó sávot.
  • Third party cookie-k (harmadik féltől származó cookie-k) Third-party cookie-k felett az magyarmelo.hu-nak nincs ellenőrzési jogköre, ezért kérjük a Felhasználókat, tekintsék át ezen harmadik felek cookie-kkal (Third party cookie-k) kapcsolatos tájékoztatóit. (Google Analytics, Facebook)

Összefoglalva: mi nem gyűjtünk személyes adatokat sütiken keresztül.

1.9. Más marketing tevékenységet nem folytatunk honlapunkon

Honlapunk nincs összekötve más rendszerekkel, követő kódot nem ágyaztunk be. Oldalunkon keresztül van lehetőséged megosztani a Facebookon a bejegyzéseinket, álláshirdetéseinket a saját döntése alapján, ezekben az esetekben nem látjuk, ki osztotta meg a bejegyzést és a közösségi oldal adatkezelési tájékoztatása lép érvénybe.

Oldalunkon keresztül a megfelelő gombra kattintással megtekintheti facebook profilunkat, ezt a tevékenységet mi nem látjuk.

2. Munkatársainkon kívül ki ismeri meg a személyes adatokat?

Tárhelyszolgáltatás

Webonic Kft.
8000 Székesfehérvár
Budai út 14.

Adószám: 25138205-2-07,
Telefon: +36 22 78 76 74

E-mail: support@webonic.hu

(Hozzáférés a honlap teljes tartalmához és a levelezőrendszerhez, elvi lehetőség valamennyi személyes adat megismerésére a szerver karbantartási munkálatok, vagy a távoli felügyeleti tevékenységük során. Az elvi lehetőség nem azt jelenti, hogy bármit megnéznek, azért dolgozunk velük, mert megbízható csapat. Adatfeldolgozói szerződést kötöttünk. Elsődleges feladatuk a személyes adatok tárolása, valamint a megfelelő biztonsági szint elérésében a segítségnyújtás nekünk.)

Könyvelés

ANTA KÖNYYVELŐIRODA KFT

Hozzáférés a természetes személyek részére kiállított számlákhoz, más számviteli bizonylatokhoz.

3. Adattovábbítás harmadik országba vagy nemzetközi szervezet részére

Harmadik országba vagy nemzetközi szervezet részére nem továbbítunk személyes adatot.

4. Mindent biztosítunk, amihez jogod van

Ha a fentieket alaposan átolvasta, láthatta, hogy a következő személyes adatkategóriákban találkozhatunk személyes adatokkal:

neve, e-mail címe, telefonszáma, számlázási neve, számlázási címe, foglalkozása vagy fényképe (ha a levelei végén megjeleníti), bankszámlaszáma, levelezési címe, hozzászólásai különböző felületeken.

Az adatkezelés teljes időtartama alatt élhet a következő jogosultságokkal:

a. Hozzáférés a személyes adatokhoz

Jogosult visszajelzést kérni arra vonatkozóan, hogy személyes adatai kezelése folyamatban van-e, és ha igen, mi tájékoztatjuk, miért kezeljük ezeket, milyen adatokat kezelünk, kinek adjuk át, meddig tároljuk, milyen egyéb jogokat biztosítunk, hol tehet panaszt stb.

b. Helyesbítéshez való jog

Ha elírtuk bármelyik személyes adatát, kérésére helyesbítjük, vagy kiegészítjük azokat. Ha valakinek átadtuk a személyes adatait, neki is szólunk, javítsa, amit javítani kell.

c. Személyes adatok törléséhez (az „elfeledtetéshez”) való jog

Töröljük indokolatlan késedelem nélkül az összes személyes adatot, ha visszavonta a hozzájárulást a hozzájáruláson alapuló adatkezelésünkhöz, vagy már nincs szükségünk az adatokra abból a célból, amiért elkértük.

Ha jogalap nélkül kezeltünk egy személyes adatot, szintén törölni fogjuk.

Írtuk már feljebb is, a jogos érdeken alapuló adatkezelésünk ellen tiltakozhat, törlés lesz a vége gond nélkül.

Személyes adatot nem hozunk nyilvánosságra, ezért az elfeledtetéshez való jogot nehéz értelmezni nálunk. Nem lehet tudni, mit hoz a jövő, ha mégis előfordulna, mert mondjuk névvel ad rólunk pozitív véleményt, majd később élni szeretne az elfeledtetéshez való jogoddal, megtesszük az ésszerűen elvárható intézkedéseket, hogy ezt biztosítsuk.

d. Személyes adatok korlátozásához való jog

Ha úgy gondolja, nem kezeljük pontosan a személyes adatait, kérheti a korlátozást, amíg nem tisztázzuk a kérdést.

Azt már írtuk, elképzelhetetlen, hogy jogalap nélkül kezeljünk személyes adatot, de ha mégis, törlés helyett a korlátozást is kérheti.

Előfordulhat, hogy törölni szeretnénk egy adatot, de önnek szüksége van rá, mert pl. jogi igényei érvényesítéséhez szükséges. Ilyenkor is kérheti, hogy törlés helyett korlátozzuk a személyes adatok kezelését, azaz tartogassuk még kicsit.

Ezekben az esetekben csak tárolnunk szabad az adatokat.

e. Tiltakozás a személyes adatok kezelése ellen

Tiltakozhat a személyes adatai kezelése ellen, ha jogos érdeken alapul az adatkezelésünk. Ez csak üzleti partnereink kapcsolattartási adatai esetén fordulhat elő, más tevékenységnél nem ez az adatkezelésünk jogalapja. Kedves Partnereink! Tiltakozásaikat elérhetőségeinken tehetik meg.

f. Adathordozhatóság

Kérheti, hogy az automatizált módon történő adatait tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban átadjuk önnek, vagy elküldjük egy másik adatkezelőnek. Ezt csak akkor kérheti, ha adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás vagy a szerződés.

g. Automatizált döntéshozatal

Nem folytatunk automatizált döntéshozatalon alapuló tevékenységet, így megbízóinkra nem terjedhet ki ilyen döntés hatálya.

5. Valamit nem jól csináltunk meg?

Ha úgy érzi, szabálytalanul kezeljük a személyes adatait, ügyfélszolgálatunk örömmel segít és nyomban megbeszéljük a problémát. Ide várjuk az üzenetét: magyarmelo@magyarmelo.hu

A Felhasználó jogosult jogainak megsértése esetén bírósághoz fordulni. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per – a Felhasználó választása szerint – a Felhasználó lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható. A lakóhelye szerinti törvényszékre kell benyújtani a keresetet (a törvényszékek felsorolását és elérhetőségét ezen a linken találod: http://birosag.hu/torvenyszekek).

Bármilyen személyes adattal kapcsolatos panasszal, kérdéssel felkeresheti a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságot is, őket ezen a címen érheti el: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C; postacím: 1530 Budapest, Pf. 5..

6. Automatizált döntéshozatal

Automatizált döntéshozatali tevékenységet nem folytatunk.

7. A megfelelő biztonság

Honlapunk, tárhelyünk és szerverünk biztonságáról állandó informatikai partnerünk gondoskodik. Tanúsítványok, jogtiszta szoftverek, vírusírtók, bonyolult jelszavak adottak.

A fizikai védelem is adott: zár az ajtón.

8. Egyéb rendelkezések

Tájékoztatónk 2018. május 25-én lép hatályba és amint olyan új iránymutatások, állásfoglalások, részletszabályok válnak ismertté, amelyek miatt módosítanunk kell, felülvizsgáljuk a tartalmat.

Dunavecse, 2018. május 22.



Kiemelt partnerünk: